Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси.
В случай, че не можете да намерите информацията, от която се нуждаете, не се притеснявайте да се свържете с мен тук.

 • Живеете в гр. София, но поемате ли ангажименти другаде?
  – Да. Работя на територията на цялата страна и в чужбина.
 • Необходимо ли е да Ви поемем нощувки при ангажименти извън гр.София?
  – Да. Често снимам из цялата страна. При разстояния над 50 км от гр.София желая една нощувка в деня на сватбата, а над 100 км предпочитам да съм на там предния ден. Така ще съм свеж и бодър, което ми дава възможност да се съсредоточа, и да бъда креативен по време на снимките. Препоръчително е по-ранно пристигане, тъй като едно пукане на гума означава, че мога да пристигна по средата на Вашия празник, а е трудно да намерим заместник непосредствено преди събитието.
 • Какво бихте ни казал за своя стил на работа?
  – Стилът ми е предимно документален и се старая да снимам вашия ден естествено и без да се натрапвам. Разбира се няма проблем да направим портретни и няколко режисирани кадри, стига да желаете. В общи линии се стремя да улавям истинските моменти от вашия сватбен ден, а не режисирани кадри, които не разказват никаква история.
 • Как да запазим своята дата?
  – При постъпило запитване винаги правим лична или ако сте в чужбина видео среща. Всички дати се запазва чрез дадено капаро и подписан договор.
 • Конфиденциалност
  – Когато един творец не може да покажи творбите си, той се демотивира. По тази причина не желая да поемам такива ангажименти. При двустранно съгласие имате възможност да заплатите обезщетение в размер на 50% от крайната сума на пакета с овъртайм, при наличие на такъв.
 • Правите ли черно-бели снимки?
  – Разбира се. Аз съм огромен почитател на този тип фотография. При всяко събитие подбирам подходящи кадри и правя тяхно черно-бяло копие. При предаване на снимките получавате и двата варианта – цветен и черно-бял.
 • Какво се случва след сватбата?
  – Кадрите биват селектирани, като се премахват единствено тестови, технически неиздържани и дублиращи се. Всички останали снимки се обработват в моя стил. Тъй като държа на високо качество е нужно време до 4 месеца. Веднага след като снимките Ви бъдат готови ще получите линк за сваляне от интернет. След това биват изработени вашите кутия със снимки, фотокниги и други. Фотокнигите, които предлагам са най-високо качество и се изработват в Гърция. Поради това е нужно и време, за да пристигнат, но винаги си заслужава.
 • Вие сте фотограф на пълен работен ден?
  – Аз съм професионален фотограф. За мен това не е хоби или работа на непълен работен ден, както е при много други колеги. Снимам на пълен работен ден и така отделям 100% от вниманието си за Вас.
 • Можете ли сам да снимате фото и видео?
  – Аз съм само фотограф и мога да Ви предложа единствено фотография. Съмнява ме, че бихте се зарадвали на видео, заснето с челник, докато паралелно фотографът прави снимки.
  Лично за мен е непрофесионално и некоректно към младоженците, и колегите видеооператори да се предлага нещо подобно. Неслучайно това са две отделни професии и се извършват от двама души в екип.
  Често работя съвместно с най-добрите кинематографи в страната и с радост бих Ви свързал с тях.
 • Нуждаете ли се от служебна маса и куверт?
  – Да. За мен това е знак на уважение към мен и труда ми. Тъй като нося скъпа техника имам нужда от място, на която да я разположа. Препоръчително е служебната маса да е с пряка видимост към дансинга, за да не пропусна интересни моменти. При нас фотографите често закуската или обяда са по време на основното ястие в ресторанта, или по-точно около 22 ч. Затова бих желал да имам подсигурена храна.
 • Само с определени колеги ли работите?
  – Не, разбира се. Работя с екип, който Вие като клиенти сте си избрали. Разбира се винаги е препоръчително да сме в един клас,  за да работим с лекота в екип.
 • Правите ли снимки по масите в ресторанта?
  – Правя няколко документални кадри, докато младоженците минават за наздравици. През останалото време не снимам по масите, тъй като гостите се притесняват и не могат да се хранят спокойно. Ако желаете общи снимки със своите гости, най-удобния момент за тях е веднага след подписването. Там можем да се възползваме от прекрасните арки, които правят колегите флористи.
  В случай, че гражданския брак се сключва в ритуална зала, винаги може да направим въпросните снимки в най-близкия парк.
 • Ще ни дадете ли суровите (raw) файлове и абсолютно всички снимки ли ще получим?
  – Суровите файлове не се предават на клиента. След преглед, кадрите биват селектирани, като се премахват единствено дублиращи се, тестови и технически неиздържани. Всички хубави снимки биват обработени и предадени по указан в избрания пакет начин.