Често задавани въпроси

Тук ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси.
В случай, че не можете да намерите информацията, от която се нуждаете, не се притеснявайте да се свържете с мен тук.

Работя на територията на цялата страна и в чужбина.

При разстояния над 50 км от гр.София желая една нощувка в деня на сватбата, а над 100 км предпочитам да съм на там предния ден. Така ще съм свеж и бодър, което ми дава възможност да се съсредоточа и да бъда креативен по време на снимките.
Препоръчително е по-ранно пристигане, тъй като една повреда на автомобила означава, че мога да пристигна по средата на Вашия празник, а е трудно да намерим заместник непосредствено преди събитието.

Стилът ми е предимно документален и се старая да снимам вашия ден естествено и без да се натрапвам. Разбира се няма проблем да направим портретни и няколко режисирани кадри, стига да желаете. В общи линии се стремя да улавям истинските моменти от вашия сватбен ден, а не режисирани кадри, които не разказват никаква история.

При постъпило запитване правим лична или ако сте в чужбина видео среща. Всички дати се запазва чрез дадено капаро и подписан договор.

Когато един творец не може да покажи творбите си, той се демотивира. По тази причина не желая да поемам такива ангажименти.
При двустранно съгласие за заснемане трябва да заплатите обезщетение в размер на 50% от крайната сума на пакета с овъртайм, при наличие на такъв.

Разбира се. Аз съм огромен почитател на този тип фотография. При всяко събитие подбирам подходящи кадри и правя тяхно черно-бяло копие. При предаване на снимките получавате и двата варианта – цветен и черно-бял.

Кадрите биват селектирани, като се премахват единствено тестови, технически неиздържани и дублиращи се. Всички останали снимки се обработват в моя стил. Тъй като държа на високо качество е нужно време до 4 месеца. Веднага след като снимките Ви бъдат готови ще получите линк за сваляне от интернет. След това биват изработени вашите кутия със снимки, фотокниги и други. Фотокнигите, които предлагам са най-високо качество и се изработват в Гърция. Поради това е нужно и време, за да пристигнат, но винаги си заслужава.

Аз съм професионален фотограф. За мен това не е хоби или работа на непълен работен ден, както е при много други колеги. Снимам на пълен работен ден и така отделям 100% от вниманието си за Вас.

Аз съм само фотограф и мога да Ви предложа единствено фотография. Съмнява ме, че бихте се зарадвали на видео, заснето с челник, докато паралелно фотографът прави снимки.
Лично за мен е непрофесионално и некоректно към младоженците, и колегите видеооператори да се предлага нещо подобно. Неслучайно това са две отделни професии и се извършват от двама души в екип.
Често работя съвместно с най-добрите кинематографи в страната и с радост бих Ви свързал с тях.

Да. За мен това е знак на уважение към мен и труда ми. Тъй като нося скъпа техника имам нужда от място, на която да я разположа. Препоръчително е служебната маса да е с пряка видимост към дансинга, за да не пропусна интересни моменти. При нас фотографите често закуската или обяда са по време на основното ястие в ресторанта, или по-точно около 22 ч. Затова бих желал да имам подсигурена храна.

Не, разбира се. Работя с екип, който Вие като клиенти сте си избрали. Разбира се винаги е препоръчително да сме в един клас, за да работим с лекота в екип.

Правя няколко документални кадри, докато младоженците минават за наздравици. През останалото време не снимам по масите, тъй като гостите се притесняват и не могат да се хранят спокойно. Ако желаете общи снимки със своите гости, най-удобния момент за тях е веднага след подписването. Там можем да се възползваме от прекрасните арки, които правят колегите флористи.
В случай, че гражданския брак се сключва в ритуална зала, винаги може да направим въпросните снимки в най-близкия парк.

Суровите файлове не се предават на клиента. След преглед, кадрите биват селектирани, като се премахват единствено дублиращи се, тестови и технически неиздържани. Всички хубави снимки биват обработени и предадени по указан в избрания пакет начин.